Italiaans.

‘Ciao bella, tutto bene?’

Ach, wat zou het leuk zijn als je daar in het Italiaans een toepasselijk antwoord op kon geven…

En natuurlijk spreken Italianen tegenwoordig vaak wel een woordje Engels, maar tot een echt gesprek kom je dan vaak niet, terwijl je misschien wel graag zou willen weten waar je het beste je brood of je olijfolie kunt kopen, of waar een goed restaurant is, of wat iemand denkt over de plaatselijke ontwikkelingen.

In Italiaanse musea zijn de bordjes met uitleg uitsluitend in het Italiaans, jammer , want dan ontgaat je veel. En nu treinreizen weer in de belangstelling staan , komt misschien dat bekende bordje wel weer terug: ‘E’ pericoloso sporgersi’. Wat betekent dat nou eigenlijk?

Italianen houden veel van praten, ze krijgen er nooit genoeg van. Als je met ze mee kunt praten, word je vanzelf vrolijk. En je kunt meteen niet meer stuk, want Italianen zijn hartelijke leermeesters.

Conclusie: doe jezelf een plezier en ga Italiaans leren!

Italiaanse lessen geef ik al heel lang, zowel privé als via de Società Dante Alighieri, afdeling Haarlem. Ik kom graag in contact met mensen die net als ik van Italië houden en die graag Italiaans willen leren. Dat kan op alle niveaus: van eenvoudig vakantie-Italiaans tot vergevorderde grammatica- en literatuurcursussen, van individuele lessen tot groepsonderwijs.

Ik vind het belangrijk om naast de taal ook veel aandacht te besteden aan de rijke cultuur die Italië  heeft. Kunstgeschiedenis, film  en literatuur horen er ook bij. En wie weet, een reis naar het land zelf!

Spreek je al een beetje Italiaans en ben je geïnteresseerd in literatuur? Ik geef korte series over literatuur op maat. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Inschrijven:

14 + 4 =